Hozzávalók:
40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 2 egész tojás, 2 kanál langyos méz, 1 kk.fahéj, 1 kk.szódabikrbóna, 13 dkg ráma margarin.
Töltelék: (1 nagy üveg fele) lekvár és 1 üveg magozott meggy.
Máz: 2 db Katica étbevonó (kicsi). darabolt dió.
Készítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk és két részre osztjuk. A tészta egyik felét kinyútjuk és a tepsi aljára tesszük majd vékonyan megkenjük b.lekvárral, a kimagozott meggyel megszórjuk és a tészta másik felével berácsozzuk. 1 tojással megkenjük és darabolt dióval beszórjuk. Ezután megsütjük, és mikor kihűlt olvasztott tortabevonóval meglocsóljuk szabálytalan formában.
Jó étvágyat!
|