Sonkás-sajtos palacsinta torta
Hozzávalók:
8 db hagyományosan sütött sós palacsinta, 3 db camping tejszínes krémsajt (30 dkg-osak), só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg sonka, 20 dkg füstölt sajt. A sonka helyett bármi jó, ami otthon van.
Készítése:
A palacsintákat megsütjük. A krémsajtot összekeverjük a sóval és a borssal, majd hozzáadjuk a 2 gerezd zúzott fokhagymát. Apróra vágjuk a sonkát , és lereszeljük a sajtot.
Előveszünk egy tortaformát és elkezdjük a rétegezést:
A palacsintákat úgy rakjuk egymás fölé, hogy mindet megkenjük a krémsajttal, rászórjuk a sonkadarabokat és megszórjuk a reszelt sajttal. A rétegezés végén a palacsinta tetejére már csak a krémsajt és a reszelt sajt kerüljön.
A tortaformát előmelegített sütőbe tesszük, és addíg sütjük, míg a sajtok el nem olvadnak rajta és benne. (kb.10 perc). Forrón szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
|