Hozzávalók:
• 3 evőkanál napraforgóolaj
• 500 g darált marhahús
• 200 g fagyasztott hagymakocka (a mosogatógép után a nyolcadik csoda)
• 500 g konzerv hámozott, kockázott paradicsom
• 1 kis doboz kukoricakonzerv
• 250 g vörösbabkonzerv
• 2 zacskó chili con carne fűszerkeverék
• 2 kiskanál szárított petrezselyem, kakukkfű
• ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Vegyünk egy közepes lábost, és melegítsük fel az olajat. Dobjuk bele a hagymakockát. Pároljuk 3-4 percig, rakjuk bele a husit, és egy fakanál segítségével nyomkodjuk szét a forró olajon. Kavargassuk, hogy mindenhol egyenletesen megpiruljon. Ha színt kapott, szórjuk bele a fűszereket, és öntsük fel egy fél pohár vízzel (csak hogy oda ne kapjon). Megrottyantjuk, és nyakon öntjük a paradicsomkonzervvel. Letakarjuk egy fedővel, és lassú tűzön forraljuk 15 percig. Ez pont elég ahhoz, hogy a husi kellemesen megpuhuljon, és a paradicsom átvegye a fűszerek ízét. Majd beleöntjük a leszűrt kukorica- és babkonzervet. Egy nagy forralás, nem túl sokáig, nehogy a bab szétessen.Jó étvágyat!
|