[15-1]
Boldog névnapot kívánok!mama |
Nagyon jó az oldal!Gratula!!!!Nagyon finomak és csak így tovább!Mama
|
Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy süteménykészítő...de az itt leírt recepet alapján sikerült a piskótatekercstortát megcsinálnom
Válasz:
Szia Ildikó! Örülök,hogy sikerült a piskótatekercs tortád,gratulálok!!! Nagyon sok jó és egyszerű receptet tettem fel azért,hogy minél többen szeressenek majd sütni és főzni. Ha bármilyen kérdésed van a receptekkel kapcsolatban,akkor írj nekem és segítek. Szia.Andi.
|
|
Szia! Küldök egy receptet. Nagyon finom, és egyszerű próbáljátok ki.
Mákos őzgerinc eperpudinggal
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 3 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg őrölt mák
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,25 dl tejföl
- 12,5 dkg olvasztott margarin
- A forma kikenéséhez:
- margarin
- zsemlemorzsa
- A krémhez:
- 1 csomag főznivaló eperpuding
- 5 dl tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- A tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés
A tésztához a tojást a cukorral meg a vaníliáscukorral 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A mákot a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, a cukros tojáshoz keverjük a tejföllel és az olvasztott vajjal együtt. Kivajazott, morzsával beszórt őzgerincformába töltjük, majd előmelegített sütőben (180 fok, légkeveréses 165 fok) kb. 40 percig sütjük. A pudingporból a tejjel és a cukorral, kevergetve sűrű pudingot főzünk. Ha a tészta kihűlt, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd 1-1 evőkanálnyi meleg pudinggal összeragasztjuk a szeleteket. A megolvasztott - és kevés olajjal elkevert - csokoládéval a sütit bevonjuk. Hűtőszekrénybe tesszük. Végül kissé ferdén - így lesz csíkos - fölszeleteljük.
Válasz: Szia Évi! Köszönöm a receptet, ki fogom próbálni, és már is kirakom az oldalra, mert ezt ígértem az olvasóknak és neked. Ha tudsz még receptet, küld el nekem nyugodtan ha lehet akkor képpel, hogy lássuk az eredményt.
Szia.Andi. |
Köszönöm a hozzászólásotokat, most már megint tudom az oldalt szerkeszteni. |
Szia Laci! Én is szép hetet kívánok neked! Andi.
|
jó az oldalad,nagyon sok új receptet találtam. kiprobálom öket. nekem is több szaz receptem van
Köszi Timi nagyon jól esik, hogy sikerült megtalálni pár receptet nálam.
Most már megint itt vagyok és szerkesztem ezerrel az oldalt.
Jó sütést és főzést kívánok neked!
Andi. |
Szia!
Nagyon jó az oldalad!és a receptek..fantasztikus!!!!!párat ki is próbálok :)
ha van kedved cserélhetnénk bannert is vagy ikont!
Üdvözlettel: Szonja és Matilda
|
Almás krémes
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg finomliszt, fél csomag sütópor, 12 dkg Rama margarin, 1 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1,5 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja
a tepsi kikenéséhez: Rama margarin
a krémhez: 2 tojás, 2 evőkanál kristálycukor, 3 csomag vaníliás cukor, 3 csapott evőkanál finomliszt vagy 1 csomag főzni való vaníliaízű pudingpor, kb. 3 dl tej, 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor
az almatöltelékhez: 1 kg alma, 1 evőkanál vaj, 10 dkg kristálycukor, 1 kiskanál őrölt fahéj
a tetejére: porcukor vagy 10 dkg tejcsokoládé, lehet étcsokoládé vagy tortabevonó is
1. A tésztához a lisztet a sütóporral összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tojással, a kétféle cukorral, a tejföllel és a citrom reszelt héjjával tésztát gyúrunk belőle. Letakarva félórára betesszük a hűtőbe, majd 3 részre osztjuk. Egyenként kb. 25+30 centis lappá nyújtjuk és a margarinnal megkent tepsi hátoldalán, közepesen forró sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
2. A krémhez a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel kikeverjük és sűrű pudingot főzünk belőle. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal óvatosan összekeverjük és félretesszük.
3. Az almát meghámozva a reszelő durva fokán lereszeljük, majd a vajon kissé megpároljuk, a cukor kíséretében. Megadjuk az ízét az őrölt fahéjjal és félretesszük, hadd hűljön ki.
4. Amikor mindezzel elkészültünk, az első vagyis az alsó lapot megkenjük a pudingos krémmel. Ráfektetjük a másik lapot, amelyre viszont az almás krém kerül. A harmadik lapot is ráhelyezzük az eddigiekre, de erre nem kenünk semmit, hanem egyszerűen porcukorral meghintjük, vagy megolvasztott csokoládéval bevonjuk. Egy szelet mindig kevés belőle, annyira finom! |
Sziasztok! Írjatok bátran szívesen fogadok minden hozzászólást. |
[15-1]
|