Hozzávalók:
tészta:
25 dkg margarín, 25 dkg porcukor, 6 tojás, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 1 üveg magozott meggy.
krém:
3.5 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg margarín, 20 dkg porcukor.
máz:
1 tortabevonó, 2 evőkanál olaj.
Készítése:
tészta:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a margarínnal. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport és símára dolgozzuk. Kettévesszük a masszát az egyik felét beletesszük a tepsibe, a másik felébe elkeverjük a kakaót, majd ráöntjük a massza tetejére. Megszórjuk a magozott meggyel és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
krém: A tejet a pudingporral sűrű krémmé főzzük, és amikor kihűlt akkor hozáadjuk a margarínnal habosra kevert porcukrot.
A tészta összállítása:
A krémet rákenjük a tésztára, majd a csokimázzal bevonjuk a tetejét és a hűtőbe tesszük. Mikor már a csoki rádermedt a tetejére, felszeleteljük.
Jó étvágyat! |