A tészta hozzávalói:
7 tojás, 20 dkg porcukor, 1/2 citrom reszelt héja, 10 dkg margarín, 25 dkg liszt, 7 dkg darált mandula, 30 dkg fekete ribizli lekvár, 1 sütőpor.
A töltelékhez:
2 tasak zselatín, 60 dkg túró, 20 dkg porcukor, 3 tojás, 1/2 citrom reszelt héja, 1,5 dl tej, 2 evőkanál rum, 7.5 dl tejszín, 2-3 evőkanál rum.
A tészta készítése:
A tojásokat a porcukorral, és a citromhéjjal gőz fölött habosra keverem, majd a hideg vízfürdőbe állítva addig keverem tovább, míg kihül. A lisztet és a darált mandulát
összekeverem és apránként beledolgozom a masszába, végül hozzáadom a langyos vajat. A tésztát kb. 30*40 -es tepsibe símítom és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.
Ha megsült akkor hagyom a tepsibe kihűlni, majd két lapra vágom, az alsó lapot megkenem a lekvár 2/3-ad részével a felsőt a maradékkal.
A töltelék készítése:
A zselatint beáztatom az 1 dl hideg vízbe.. A túrót símára keverem a porcukorral, a tojásokkal, citromhéjjal és a tejjel. A zselatint meglocsolom a rummal és lassú tűzön
felolvasztom, majd erőteljes mozdulattal a túrókrémhez adom. A tejszínt kemény habbá verem, beleforgatom a túrókrémbe és egyenletesen elsímítom az alsó tésztalapon.
Tetejére illesztem a felső lapot, és a tetejét vastagon megszórom kakaóporral. 4 óráig dermedni hagyom majd szeletelem.
Jó étvágyat!
Ezt a receptet a hugomtól Szilvitől kaptam! |