Ez is egy egyszerűsített recept, mivel a krémeslapot készen vettem. Édesanyám készítette.
Hozzávalók:
2 csomag kész krémeslap
3 cs vaníliás pudingpor, ami főzhető
2 csomag vaj
1.5 liter tej
12 evőkanál cukor
porcukor a tetejére.
Készítése:
Előveszünk egy magasfalú tepsit és beletesszük a krémeslap felét.
Krém:
A pudingporokat összekeverjük az összes cukorral és lassan hozzákeverjük az összes tejet, majd felrakjuk főni. Gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük. Mikor kész, hűllni hagyjuk és belekevergetjük a vajat és jól összedolgozzuk habosra.
Tészta összeállítása:
A tepsi aljára a krémeslapot tesszük, utána a krém, majd végül a krémeslap másik része. Tetejét megszórjuk porcukorral és kockákra vágjuk.
Ezt a sütit is érdemes fogyasztás előtt egy nappal legalább elkészíteni, hogy a krémeslapok átpuhuljanak.
Jó étvágyat!
|